Familier

Familier


Marte Meo kan være med til at skabe en bedre stemning i familier. I kan få andre og mere hensigtsmæssige måder at kommunikere på. Marte Meo betyder ved egen kraft og det betyder, at du får set video af det, som du og din familie skal gøre mere af for at forbedre jeres hverdag. Det er kun jer, der kan være aktive i dagligdagen. Det er jer der skal ville det....

Jeg har i mange år vejledt forældre ved hjælp af Marte Meo. Dette har jeg desværre måtte sætte på pause en tid, da jeg har mange opgaver i mit firma og som Pædagogisk koordinator på Lindegården i Fredensborg. Jeg vil skrive her på siden, når jeg igen åbner for vejledning i familier og private hjem. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig, så jeg kan anbefale en anden terapeut.

Ved at ændre din adfærd kan du:

  • opnå en bedre kontakt til dit barn
  • opnå en bedre kontakt med din mand
  • opnå en bedre kontakt med dement pårørende
  • opnå en bedre kontakt med pårørende


Det kan være svært at se, hvad man selv kan gøre anderledes.

Når du deltager i et Marte Meo forløb vil du se video af dig selv og dit barn - men kun der hvor samspillet lykkedes for alle i samspillet. Du vil også få en viden om dit barns initiativer og reaktioner.

De Fire Initiativer

Filmen viser de 4 initiativer. Alle mennesker kommunikerer med hinanden ud fra de 4 initiativer. Jo yngre barnet, den ældre eller mennesket med udviklingshæmning er i udviklingsalder, jo tydelige skal den voksne være i egne 4 initiativer, men også være opmærksom på at sætte ord på den andens 4 initiativer. Dette giver udvikling af sprog og mulighed for at være en del af turtagning. For ældre med demens vil det være vigtigt at vedligeholde  sprogfærdigheder for at kunne mestre eget liv.

Denne film demonstrere tydeligt de 4 initiativer, som er en del af menneskets kommunikation i alle aldre

Denne film er lavet af dagplejen i Vordingborg